Från världens alla håll

 
Nu har denna fotbollscup kommit igång på riktigt i vår lilla stad. Och det märks. Lilla Piteå blir något helt annat och det är faktsikt ganska roligt att se alla lag som kommer just hit och lite nya ansikten här, där alla vet vilka alla är. Igår under mitt kioskpass hann jag se många nya människor. Jag såg människor som jag mer än gärna vill se och som jag vill se, fast ändå inte. Jag vet faktiskt inte själv, det är komplicerat. Men i och med att PSG kommit till staden, så betyder det i sin tur att jag inte kommer sitta framför datorn och skriva några meningslösa inlägg. Nej, för nu ska jag ut och njuta av denna livfyllda tillställning!  

PSG

Min förmiddag har spenderats på följande vis. Vaknade, åt frukost och efter det sökte jag på #thescript på instagram och har legat och tittat på bilder och filmklipp från deras konsert igår. Kollade säkerligen ogenom 19823840 inlägg. Heartbreaking om något, men bättre än inget. En vacker dag, så står jag där i publikhavet. Så måste det bli. 
 
Nu sitter jag här. Har duschat och nu måste jag göra mig redo för jobb inne på psg-området. Kiosken på Nolia är det som ska bemannas. Tvivlar på en lugn sekund. 

If you could see me now

 
The script, enligt mig ett utav världens bästa band. De spelar idag, torsdag den tjugosjunde juni, i Stockholm på Gröna Lund. Gröna fucking Lund. Hade mer än gärna åkt dit för att se, men det är inte alltid så enkelt, speciellt inte när jag inte visste något förens i söndags. Det är bara att acceptera läget antar jag. Jag kan ju i alla fall kolla på fotboll under Piteå Summer Games, jippie. Dessutom så far Elin till Turkiet imorgon. Kul för henne. Jag ska jobba. Kul för mig. Nu ska jag avsluta detta inlägg innan det blir allt för muntert och hoppas att alla som befinner sig på Gröna Lund ikväll 20.00, att ni skriker för mig också och att de verkligen levererar!♥
 

Första doppet

Endast för att det var exakt ett år sedan bilden togs och bildbrist
 
Bortsett från surrande, flygande monster, så var vår lilla visit på stugan riktigt härlig. Kvalitetstid med familjen helt enkelt. 
 
Kände att det var på tiden för mig att ta mitt första dopp också, då jag i princip skämdes då tanken slog mig att det inte var gjort ännu. Vid halv tio fick jag med mig Elin och Amanda, så att jag kunde slänga mig i. Okej, vem försöker jag lura? Efter lite om och men tog jag stegen ner och till slut var hela jag doppad. Det börjar faktiskt att kännas som sommar nu också, äntligen. För att vara en glädjedödare kan jag meddela att faktiskt en fjärdedel av sommarlovet redan gått. Börjar jobba på måndag och efter det ska jag njuta till fullo den resterande delen av sommaren och ledigheten. 

~

Fascinerande hur otroligt mycket människor kan förändras,
utan att själva lägga märke till det.

Gälön

 
Snart far vi och hämtar upp söten på bilden från hans fotbollsträning och sedan bär det av till mormor och morfars stuga där nästan hela familjen ska sova över. Det kommer att bli mysigt. Dagen har spenderats med Elin och Mathilda på stan, där jag inhandlade två par shorts. Vädret var även det på topp och allt jag kan säga - vilken härlig dag. 
 

Strike a pose

 
Lite sol nu, tack.
 

Kalasbra

 
 
 
 
Idag, eller igår,  var jag med Sofia som jag inte träffat på hur lång tid som helst känns det som och så kom Julia också. Myspys. Senare for jag och Elin till födelsedagsbarnet och den absolut bästa Jazmine. Sen såg vi en älg också, hehe.
 
Jazmine, jag tror omöjligt att du kan förstå hur mycket du faktiskt betyder för mig. Alla minnen som vi samlat på oss under åren. Jag är så otroligt tacksam för vartenda ett. Allt från vårat påhittiga spa på Långskata, till då vi lekte och du var alltid Mary-Kate och jag var Ashley eller dina utbrott då du fått i dig på tok för mycket socker. Listan kan göras lång. Saken med barndomsvänner är att oavsett hur olika man blir, vilka intressen man får, nya vänner, hur mycket man än förändras, så är det fortfarande samma sak när man träffas. Och oavsett vad som än händer, så hoppas jag att vi alltid kommer att vara vänner. För att oavsett vad, så kommer jag alltid att älska dig och vi har många minnen kvar att skapa. Grattis igen, darling ♥

Midsommar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min midsommarhelg har varit bäst. Midsommarafton så for jag till Råneå och hälsade på Josefin tillsammans med tre andra härliga tjejer. Vi gjorde kransar, vi grillade, jag snoppade jordgubbar medan Josse daskade köttet, vi såg halva The dictator, spelade kubb, nattbadade i Rånepoolen samt spenderade natten. Jag vet inte hur det gick för Nora, men jag fick då midsommarkänsla så det räckte. Ni äger, brudz ♥ 
 
Igår var jag med Elin och Mathilda. Vi tog det lilla lugna med tacos och filmmys. The butterfly effect 2 & 3. Min personliga åsikt är nog att den första var bäst, men de andra var enklare, mer lättsamma, att förstå sig på och att se. Egentligen spelar filmen ingen roll, så länge man är i gott sällskap. Jag ska försöka att hålla i uppdateringen, men som ni kanske förstår så har jag haft lite fullt upp +inget internet på mobilen. 
 

Titta vad jag hitta

 

    
 
Bilderna vill inte samareta och allt blev snett, men det får väl fungera.
 
En lite rolig grej. Topparna ovan hade jag på mig på skolavslutningen i 5an och 6an. Dock hade jag ett linne under den rosa, för annars skulle väl ryggen vara lite väl brutal på en tolvåring. Fast när man ser på hur vissa ungar klär sig idag, så ville jag bara få det förstått. Lite kul ändå att de fortfarande går att använda efter alla dessa år. Min skolavslutningsklänning från åttan hade jag dessutom på mig på min storebrors student. Skorna är från examen i nian och är tyvärr det enda tillfället jag fått att använda dem på. Känns inte som något jag skulle gå med till vardags, även fast jag hemskt gärna skulle vilja testa. Enligt hur jag känner mig själv, så trivs jag lite mer i det diskreta, det är där jag alltid befunnit mig. Men varför inte prova på något nytt?

Sommaren är kort, det mesta regnar bort

 
Och jag förstår fullständigt innebörden i meningen i Tomas Ledins låt Sommaren är kort. Det här är inte sommaren som jag minns den. Ett tecken på att jag bara vill minnas det bra. Det ska vara sol och bad, att vara ute hela natten. Just nu händer i princip ingenting. Eller jo, jag får vara med mina fina vänner. Enda nackdelen är att i ett så pass tråkigt väder som det här, finns det inte så mycket att sysselsätta sig med. Min morgon och förmiddag har spenderats i soffan framför några avsnitt PLL. Vi hörs.
 

Allt händer av en anledning

 

Tänk om. Vad ifall jag hade gjort så. Vad ifall det inte hade hänt. Om jag inte hade gjort si eller så. Hur hade då saker ändrats och hur hade allt blivit?

Ibland så önskar man att livet var som en film. Att jag kan spola fram och tillbaka, pausa de ögonblick jag önskar varade längre eller kunna se min favoritscen spelas om och om igen. Nu är inte livet precis så, men jag kan ändå se vissa likheter.

När du sätter igång en film så har du chansen till att göra allt det ovanstående. Men hur mycket man än fipplar med filmen, så kommer fortfarande hela filmen att spelas. Även de delarna man helst skulle vilja radera. Du kan omöjligt spola tillbaka och omregissera den delen och förvänta dig ett lyckligare slut. Det är inte så det fungerar. Det enda sättet att undvika dessa är genom att hoppa till nästa scen eller att stänga av filmen. Men hur ska man veta vad man har missat om man hoppar över en scen? Och du vill väl veta vad som händer den resterande delen av filmen? Man kan väl inte ge upp se enkelt. För hur ska det någonsin kunna bli din favoritfilm om du inte sett allt den har att erbjuda. De där fina små replikerna som inte kommer förens vid slutet, som man har väntat på alldeles för länge, men när de väl kommer är de fortfarande lika fina.

I riktiga livet finns det foton, musik, meddelanden etc, som pausar tiden och tar oss tillbaka till några av våra favoritscener. Minnen från specifika händelser registreras i vår hjärna och på bilderna, och de ögonblicken kan omöjligt raderas eller omregisseras. Det som har hänt, har hänt och det är vi själva som bestämmer vare sig vi vill minnas eller inte. Vad jag tror är att allt händer av en anledning. Vissa saker kan vara svåra att förstå och saker kan komma som en chock, men kan ändå vara för det bästa. Små saker som inte stämde in med manuset, som var tvungen att tas bort. Man märker alltid inte av det själv, utan det är ett arbete för de profesionella att se för att få ut det man önskar av det. För tänk om vi själva var ansvariga och kunde ändra saker hur som helst. Då kanske inte slutet skulle bli lika lyckligt som det till en början var menat att bli. Med tur hade det kanske till och med hade blivit bättre. Det finns inget vi vet om framtiden eller vad som kunde ha varit. Det vi vet är att vi kan bara fortsätta leva precis som vanligt och ta saker och konsekvenser som de kommer. Linjerna i din handflata fanns redan vid födseln.

Tänk om. Tänk rätt.


Precis som då

Igårkväll spelade vi spel. Ett spel som jag och Elin inte spelat på många år och som Mathilda aldrig tidigare provat, och det var precis som jag mindes det. Elin var överlägsen, jag blev stressad och det var bara nostalgiskt och riktigt roligt. Jag förstå att det inte alltid är så kul att läsa om saker jag gör hela tiden. För vad har jag gjort idag? Ingenting. Har liksom inga ideer på vad jag annars kan skriva. Tankarna måste slå mig innan jag kan göra något utav dem.
 
 
 

Lunchdejt

 
 
Jag och mamma for och lämnade av Rasmus på fotbollsskola och drog sedan vidare för lunch på pentryt. Jag är fortfarande mätt.
 

Kallt

 
 
 
Det var väl kanske lite väl kallt för min smak. I alla fall i luften, så jag stod över detta kvällsdopp. Elin däremot är ingen badkruka och hoppade i som om det vore Medelhavet. Hon är ju som hon är ♥ 
 
Vi for hem till mig och såg filmen som jag nämnde tidigare idag. Den måste ses, helt klart. Allt händer av en anledning. 
 
 

Vädret med humörsvängningar

 
Vädret har verkligen varit skiftande idag. Skymtade solen någon gång, men mestadels regn. Städade till i rummet ocg tränade lite, sen har jag bara tagit det lugnt. Nu är dock solen uppe och jag och Elin drar nog ner och badar när som helst. Likest och göra det, för måste ändå duscha sen. Kommer bli kallt, men jag överlever nog det med. 
 

Brunch

 
Idag har jag sovit ut, något jag inte gjort under en hyfsat lång tidsperiod. Det behövdes. Idag ska jag städa och förhoppningsvis få lite ordning på de sakerna jag tog hem från Luleå. Det brukar dröja ett tag innan jag tar tag i sånt och nu när jag dessutom varit borta, så har det inte blivit av. Bättre att få det gjort. 
 
Senare får jag väl se vad som händer. Måste hur som helst vid tillfälle se The butterfly effect. Den som blev en riktig snackis under de sista skolveckorna.
 

Runt i ring

 
Nu kan jag då säga att det varit fint väder här hema, utan ironi i tonfallet. Majvärmen kanske kommer tillbaka? 
 
Mathilda frågade om jag ville följa med henne och åka ring. Ingen tvekan ens. Eller kanske lite eftersom det skulle innebära att jag skulle bli nerdränkt i artongradigt vatten. Det var verkligen superkul och jag kan dessutom stolt meddela att jag inte hamnade i vattnet en endaste gång. Även fast det var på håret och mina ben plaskade mot vattenytan i 110. Måste nästan ha sett lika roligt ut som det var. Nu på kvällen har jag varit med Mathilda ännu en gång, denna gång gjorde Elin oss sällskap och vi var nästan hela "trion fast fyra". Hoppas på lika fint väder imorgon och att sommaren kommit för att stanna, för jag står med famnen öppen och välkomnar den godhjärtat. 
 

Lite smått

 
 
 
 
 
 
Många par skor, jag vet. De kostade inte mycket om jag säger så. Sen har jag inte köpt så mycket annat. Ja, ni ser ju själva. + en finurlig hårborste och en skrubb. Gav ett försök till en hårolja som ni ser på en utav bilderna, som tydligen skulle vara jättebra och ge lite glans till mitt glanslösa hår☺ 
 
Alltså seriöst, mitt ansikte glänser mer.
 
 
 
 

Tunisien

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sammanfattningsvis har det varit en underbar resa. Vi har mött människor från många olika håll i Europa, vissa trevligare än andra. Druckit litervis med cola, blivit tilltalade på väldigt blandade språk, solat, badat, provat på nästan alla desserter, kollat runt och handlat lite. Prutat. Var till Medinan, Gamla stan i Sousse också  Vi har gjort så lite som möjligt, men ändå hunnit med mycket. Mycket kort och mycket gott så avslutar jag med att säga: Det ägde.
 

Till en början

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Insåg att det skulle bli för lite att bara göra ett inlägg och bestämde mig för att göra lite periodvis. Vi kör från start nu då.
 
Till en början så var flyget dit försenat med cirka en och en halv timma. Och med vår redan tidiga ankomst till flygplatsen, så var vi nu ännu mer i tid. Otåliga. Väl på planet så gick tiden fortare. Vi fick äckligaste flygplansmaten och en enkät att fylla i och allt blev tjorvigt. Försökte mig på att ta bilder då vi flög över stora städer, så som Berlin, men det blev snabbt ett ganska så hopplöst fall och jag fick mest bilder på en kamera som reflekterades tillbaka i rutan. Man ser ändå någorlunda bra på ett fåtal bilder, men det gav inte alls rättvisa. Det var väldigt vackert. 
 
Runt halv fyra den natten var vi framme på hotellet och en halvtimma senare var vi uppe på rummet, färdiga för några timmars sömn. Vi vaknade tidigt och solade sedan mest hela dagen. Jag tyckte att jag hade blivit väldigt brun, något jag inte alls förstår mig på nu när jag ser bilderna. Efter middagen var det någon slags show med magdans. Den där kvinnan skakade som satan och att ta bild blev ju näst intill omöjligt. Det var shower varje kväll, men vid den tiden satt vi vanligtvis i lobbyn i jakt på internettillgång eller så låg vi utslagna på hotellrummet efter en hel dag i solen. 
 
Det var allt jag orkar med för ikväll. Den mest ointressanta delen av resan. 
 

Hemma

 
 
Nu var jag då alltså hemma igen efter en vecka i värmen. Rättare sagt så kom jag hem redan igårkväll. Det är ju nästan, men bara nästan, lika varmt här hemma. Nej, men jag har verkligen haft en toppenvecka med toppenväder var dag. Och hur skönt det än var, så var det faktiskt riktigt roligt att komma hem. Tro det eller ej. Bilder kommer upp lite senare då jag orkar sätta igång med överföring och allt sånt.  
 

Nämen hallå

Sitter just nu i lobbyn, vilket är det enda stället vi har internet på. Våra första dagar här i Tunisien har varit toppen, med sol, bad och mycket mat. En sak kan jag då lova. Det är att man aldrig behöver gå omkring och vara hungrig. Lite shopping har vi också hunnit med nu på kvällskvisten. Ska hålla mig kort, men jag tänkte att när jag ändå har tillgång till internet så kan jag passa på att skriva lite. Eller, nu orkar jag inte skriva mer.












Ready for take off

 
 
 
Väskorna är packade, ny musik i mobilen, humöret är på topp och livet äger. Om tjugo minuter far vi och äter, därefter far vi vidare till Skellefteå flygplats. Jag, farsgubben och storebror lyfter klockan 21.25 om jag minns rätt. Detta blir alltså mitt sista inlägg på en vecka och när jag kommer hem lovar jag att ni får bilder. Ha en underbar start på detta sommarlov, det ska då jag ha! Kram!

Student 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tiden går alldeles för fort och idag tog min äldsta bror studenten. Grattis gånger tusen! Vi må kanske inte ha det starkaste syskonbandet och vi kommer inte alltid bra överens, men du är trots allt min bror och därför älskar jag dig ändå. Jag kan även säga att jag är väldigt stolt över hur bra du skött dig i skolan, även fast jag enligt rättvis bedömning alltid kommer att vara bättre. Jag ska inte svamla bort så mycket, utan jag låter bilderna tala lite för sig själv. 

Sveriges nationaldag

 
 
 
Den sjätte juni, Sveriges nationaldag, var igår. Detta firades på mormor och morfars stuga med mycket och god mat. Min snygging till lillebror gjorde dessutom en riktigt smaskig tårta till efterrätt och till och med vädret var med oss. Senare, mot kvällen och efter lite packning, så kom Mathilda hit. Vi har tagit en lång och mysig pratstund och bara tagit det riktigt piano. Om några timmar ska jag upp igen, se min bror ta studenten och så in till stan och möta upp Mathilda en sista gång innan jag far. Att somna kommer dock att bli en utmaning i sig, men nu ska jag göra allt vad jag kan. Godnatt!
 

Tomt

 
 
 
 
Nu är det sista tömt och ihoppackat. Något jag kom att tänka på är att veckan som passerat har bestått av ett ständigt packande. Packa upp och ner, åka fram och tillbaka. Det som kvarstår är all uppackning och att packa inför resan imorgon. Tror att jag prioriterar nedpackningen denna gång. Känns faktiskt ganska ofattbart att jag åker till Tunisien imorgon, speciellt då jag inte ens har behövt längta särskilt länge. Det är nog det bästa med sista minuten.  

NA1NIU

 
 
 
 
 
Igår var det klassens dag och då cyklade vi till Alf. Tänk att jag fick förmånen till att börja i en så bra klass som denna, med en hel bunt sköna personer. Vissa dagar kan man dock undra hur vi står ut, men tillsammans har vi klarat ett år och nu är det bara två kvar. Men redan nästa år sker det en stor förändring. Klassen kommer fördubblas och vi kommer inte längre heta NIU, vi kommer bli Na2D. Alla kommer inte kunna rymmas i hissen och det lilla klassrummet blir för trångt. Hur det än blir så kan jag säga att i alla fall mitt första år tillsammans med er har varit kanon! Snodde Josses bild, hoppas det var OK ♥

SOMMARLOV

 
Då var det officiellt över. Första året på naturprogrammet. Jag kan inte alls förstå att det jag väntat på i princip alla dagar detta skolår och det man fyllt upp med så många förväntningar faktiskt är här. Sommaren är kommen och jag ska inte till skolan varken idag, imorgon eller under de kommande drygt tio veckorna. Jag kan bara för mitt liv inte förstå att vi faktiskt är lediga och att jag inte alls ska till skolan på måndag. Sjukt. Jag har satt upp en lista på saker jag ska göra i sommar och mina förväntingar leder till den bästa sommaren någonsin. Jag ska försöka att tagga ner, för det är bättre att förvånas över hur bra allt blev än att älta över att man inte gjort saker som man skulle. Jag ska ta dagarna som de kommer och jag ska njuta av varenda sekund, men samtidigt så ska jag göra allt för att få den bästa sommaren. Avsparken blir toppen, då jag, pappa och Andreas far till Tunisien redan nu på fredag och jag längtar som jag vet inte vad!! Det ska bli så otroligt skönt att komma iväg, även om bara för en vecka, och bara sola, bada, shoppa och äta. Även skönt att komma hem till Piteå igen och imorgon bär det av en sista runda till Luleå för att ta hem de sista sakerna ur lägenheten. Jag är mest troligt så glad som jag kan bli just nu.
 
Satte på mig en klänning jag hittade från Rhodos och for iväg på Christinaskolans examen. Det var nog det som behövdes för att sätta språng på sommarkänslan. Känslan av att få sommarlov. Alla var så himla fina och jag kommer bara ihåg hur jag själv satt i samma position för ett.år sedan. Tiden har bara rusat förbi. 

It's time

 
 
 
Med yvigt hår, påsar och väskor mest överallt och ett glatt humör, så håller jag på att packa ihop allt här som tillhör mig. Det känns så bra att komma till Piteå imorgon, men ännu bättre känns det att jag haft min sista lektion idag. Nästa gång vi sitter i klassrummet är vi dubbelt så många. Det känns ju dock mindre bra. Ikväll är det middag med bästa laget som står på schemat. Fram tills dess ska jag fortsätta med urstädningen och till min hjälp kommer mamma hit. Adios amigos. 

DLT

 
 
Var som sagt i Uppsala i helgen och spelade DLT. Passar på att gratulera norrbottens HU18 och DU16 för silver i turneringen! Det har varit en rolig helg med många trevliga människor, även fast spelandet inte var på elitnivå, så har vi haft det bra. Det hela avslutades med en tågresa och därefter drog jag mig till skolan för att göra bort mitt sista arbete för ettan. Jag kan fortfarande inte förstå att vi får sommarlov på onsdag och att första året på gymnasiet är så gott som över. Jag blir så glad av tanken. Ikväll ska jag börja städa ur lägenheten, plocka ner alla onödiga prylar och bara njuta över det faktum att sommaren är här.