31 December

Har strosat runt i den mysigaste koftan/jackan eveeerr
 
Igår så gick jag på stan med Amanda och Mathilda för att fixa det sista inför nyår, som då är idag. Shiit. På kvällen hängde jag med Amanda, Jazmine och Elin och bara hade det mys som vi alltid har. Blev även så att jag och Amanda sov över där och vi somnade inte innan 6. Förhoppningsvis somnar jag inte innan tolvslaget inatt i alla fall hehe.Men nu måste jag skynda mig! Herregud, jag hatar att stressa. Nu är det bara hopp in i duschen innan det bär av mot Amanda. En annan Amanda den här gången. Nu har jag skrivit Amanda allt för många gånger i ett inlägg, så bäst att sluta. Vi hörs och GOTT NYTT ÅR!!!

Om att älska och förlora

Ett, för mig, ganska bra år börjar lida mot sitt slut. Det väcker många blandade känslor. Och som jag känner inför det kan så gott som reflektera hela det gångna året. En känslomässig berg- och dalbana. Årets fyra första månader är ur minnessynpunkt något som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera och inte lägger allt för mycket energi till att fundera kring. Ändå så är det just dessa månader som gjort det här året minnesvärt, speciellt och så olikt mina tidigare år. Något som lyste upp även de mörkaste vinterdagarna. Jag blev kär.

 
 Jag visste precis hur det skulle vara. Om fjärilarna i magen och om allt annat som hör med kärleken till. Sådant som jag läst ur böcker och sett i filmer. Det var det som höll på att få mig ur balans. Fjärilarna i magen fanns inte riktigt alltid där och det fanns tillfällen där jag fick stanna upp och tänka om det var honom jag var kär i, eller om det bara var känslan. Vetskapen om att någon, bortsett från familj och vänner, faktiskt gillar mig för den jag är. Innerst inne så förstod jag ändå att det var betydligt mer än så och allt kändes bara så himla bra.
 

Till slut kunde jag även inse att jag var kär på riktigt. Det kom bara lite för sent. Samtidigt som mina känslor växte sig starkare, så svalnade hans. Och det var just som han bestämde sig för att göra slut, som jag insåg hur mycket det var jag älskade honom. För sant som sagt, så inser man inte vad man hade förän det är borta.

 

Och vad gör man, när känslorna är starka som aldrig förr, men utan destination eftersom mottagaren har valt en annan väg? Utan respons, för det finns ingenting kvar att få? Den andra halvan finns inte längre kvar. En "off-knapp" hade varit något. Att bara kunna stänga av känslorna när man vet att de inte längre kommer att komma till användning. Om allt bara vore så enkelt. Istället kom det stunder som kände jag mig otillräcklig, tom och till och med lurad. Förtroendet var som bortblåst och jag visste inte längre om allt som sagts varit sant eller lögner, om allt bara varit en lek och om jag bara var det stora skämtet. Jag var inte mig själv och agerade ibland innan jag hann tänka klart. Plus ett brustet hjärta på det. Jag var rädd att sluta älska även om jag visste att det var utan mening. För samtidigt som jag ville glömma honom, så fanns ett hopp inom mig om att allt skulle återgå till det vi hade. Kärleken gör en blind. 

 

Jag öppnade ögonen och insåg ganska snart att min väntan var förgäves. Jag gick vidare och har nu hunnit en lång bit på vägen. Självklart dras olusten över huvudet när jag ser honom, eftersom jag vet att jag kommer att bli behandlad som luft. Det vackraste leendet som en gång spred värme i hela mig förvandlades till en sammanbiten ignorant blick. Det är väl klart att det tär, det hade varit konstigt om inte. Men jag har lärt mig att inte tänka så mycket och att lägga saker åt sidan, så trots allt så väljer jag att se det som ett vackert minne. Något som jag ändå vill minnas. För sanningen är att jag har aldrig varit lika lycklig som jag var när jag var med honom. Den känslan är värd att minnas. Det är inte heller något jag vill ha ogjort, men hade jag chansen skulle jag ändå inte vilja gå tillbaka. Det handlar inte om stolthet, utan jag har blivit starkare och jag vet att jag är värd mer. Det finns en första gång för allt och det var min första kärlek. Jag ser det inte som en förlust, jag ser det som en vunnen erfarenhet. 

 

Nu inväntas bara tolvslaget. Det slår antingen över till en påminnelse eller en möjlighet. En påminnelse om första gången vi träffades. Den där djupa smärtan i magen av nervositet när jag ser hur han går in. När vi låg där i soffan och höll varandra i handen för första gången och när vi såg youtube-klipp till klockan tre på natten. Eller så blir det en möjlighet till ett avslut. En möjlighet att blicka framåt och göra år 2014 till mitt år. En möjlighet till en helt ny start.


Kalas

 
 
 
 
Tidigare idag kom mormor och morfar hit. Vi har ätit souvlaki och tårta. Jag testade baka något nytt. Nougattryffeltårta på mandelbotten med apelsin. Haha namnet får den att låta proffsig och gourmetaktig, men den blev helt klart godkänd!

Grattis♥

 
Idag fyller min charmknutte till mamma 40 år, stort grattis till dig!

JULEN 2013

 
Gott om mat fanns det, så en GOD jul har vi då haft. Mätta och belåtna hela bunten!
 
  
Andreas och morfar deltog i en tävling, men dåliga som de är blev de endast tvåa respektive trea
 
 
 
 
 
 
 
 Alltså jag må ju ha världens charmigaste familj, man blir ju nästan tårögd.
 
 
 
Jag, mamma och Simon tog oss en liten tur i Helsingfors. 
 
Och efter en ovanligt smidig tågresa natten till idag, så är vi nu hemma. Hann runt på lite affärer inne i Stockholm och fy satan, säger jag bara, så mycket folk! Nästan så att det är skönt att komma hem. Men nu var då julen slut för det här året, tack till alla delaktiga!
 
  
 

Huvudstaden

Ligger för tillfället i en soffa i Farsta och gör som mest ingenting. Min jul har varit bra, stabil bortsett från ett jäkla gungande där ett tag. Mycket mat och minst lika mycket godis har vi då kunnat trycka i oss hur som helst. Hoppas ni haft en fin jul!
Idag har jag, mamma och Simon varit på stan i ett desperat försök att hitta en nyårsklänning. Det gick inge vidare. Om jag inte hittar någon har jag i alla fall en kjol som säkert fungerar. Breaking the rules ang klädkoden hehe





Haircut

Igår så satt jag för första gången i mina tonår i en frisörstol. Ni kan ju gissa om jag var nervös. Fast det la sig ganska snabbt ändå och jag kände att jag var redo för förändring. Det var jag. Två decimeter bortklippt på längden, men inte allt för mycket hår, så lämnade jag salongen. Hade helt glömt bort känslan av nyklippt, fräscht hår, typ det bästa! Jag blev otroligt nöjd, även om det känns som en helt annan person ibland när jag tittar mig i spegeln. Tanken nu är väl att vårda håret ordentligt och få det att växa ut jämnlångt så det ser tjockare ut. Nu är jag bara taggad på 2014! Ut med det gamla och in med det nya!
 
 
 
 
 
 
 
 

23 DECEMBER(!)

Jag har varit lite lost in space typ den senaste månaden. Varit överallt och ingenstans, gjort allt men inget. Har helt enkelt inte haft tid. Eller tid kanske jag har haft, men jag har inte gjort mig tid för att sätta mig ner och blogga. Livet har fått rulla på istället. 
 
Nu är det i alla fall jullov! ÄNTLIGEN!!!!! Vilket även betyder att jag redan gått halva min gymnasietid, och det, om något, är sjukt. Ikväll flyger jag ner till Stockholm för att spendera julen på en färja tillsammans med min familj (=mat). Har för övrigt inga julkänslor alls. Ska sätta mig ner och slå in julklappar och lyssna på julmusik i hopp om att det ska locka fram dem. 
 
Har hunnit vara på SM också, där vi plockade hem 2/3 vinster. Nu taggar vi nästa omgång som är i februari!!