Sorry

Slut skolarbeten innebar inte alls bättre uppdatering. Snarare tvärtom, men nu har det faktiskt varit rätt mycket. Imorgon far jag och resterande delar av norrbottens länslag till Uppsala och DLT. Av den anledningen ingen uppdatering, men kommer hem igen på måndag. Idag efter skolan så tog jag en powerwalk in till busstationen för att bege mig mot Piteå och säga hejdå till Amanda som far till USA och se musikklassens slutproduktion. Det är helt sjukt hur vissa kan förändras så mycket inom loppet av ett år. Nu är jag tillbaka i Luleå och väckaren är ställd på 05.00. Bäst att få sig lite sömn nu då vill säga. Vi hörs när vi hörs!

Galet varmt

Precis som jag sa, så blev det inget inlägg igår utan satt och pluggade större delen av kvällen. Är ganska körd i skallen av allt jag lärt mig, vilket gör att det känns ännu skönare att meddela att mitt sista prov för ettan är nu bortgjort! Efter provet gick vi in till stan för att se Sohajba sjunga och hon var superduktig, fick till och med gåshud i hettan. Dessutom så fick jag en väldigt fin bränna av mitt linne, men jag klagar inte. Sommaren är här och det är huvudsaken. Kan inte annat än älska livet! ♥
 

Typiskt

 
 
Somliga straffar Gud direkt. I vanliga fall har min tröja endast en grå nyans. På väg hem från träningen gick jag och skulle handla på coop, lite bröd och sånt och bestämde mig för att vara lite syndig och köpa Loka. Jag lever farligt (yolo). Fortsatte därefter min vandring hemåt och väl hemma så bestämde jag mig då för att ta lite Loka. Där fick jag mig allt. Swooooossh sa det och så var jag, mina kläder, min diskbänk och mitt golv neddränkt i denna förfriskning från hälsokällan i Bergslagen. Tur att jag inte hade hunnit duscha i alla fall.
Morgondagen kommer troligtvis bestå av en hel del kemiplugg, så förvänta dig inget inlägg. Helt ärligt, gör inte det. Efter kursprovet är jag så gott som klar med ettan och då kommer jag att ha all tid i världen för uppdatering! Bye

Vilka brudar

 
 
 
Hade ingen skola idag och det var hur skönt som helst. Lunchade med mamma och mormor, gjorde stan osäker med Mathilda och Amanda och avslutningsvis drog jag till Luleå. De hade gjort så fint för mig och Lisa, som av en slump föddes på samma dag, grattis i efterskott till Lisen!. Josse var också med, men det var bara synd att jag inte hann få med henne på bild. Ni äger girls, puss ♥

17 år i staden

 
Ännu ett år har passerat och nu tar jag klivet in i mitt artonde år på denna jord. Året som gått har nog varit det mest omtumlande året någonsin, med en hel del förändringar. Nya människor, nya platser, nya rutiner och nya upplevelser. Ett år tillbaka satt jag i TV-soffan, bänkad framför Eurovision Song Contest tillsammans med Elin, något som Sverige till och med kom att vinna. Vad jag mest kunde tänka på var vad jag inom den närmast kommande tiden hade framför mig. Det första var att jag skulle gå ut grundskolan.
 
 Att gå ut grundskolan innebar för mig mer än att säga adjö till mina fina klasskamrater. Efter sommarlovet och tio korta veckor så skulle jag flytta för att börja gymnasiet. Jag skulle bo i en egen lägenhet, laga mat och fixa allt det där som man annars ser som en självklarhet. Och alla känslor kom den där sista kvällen då vi alla satt samlade i Norrmalmias A-hall. Att lämna grundskolan ansågs av många som en lättnad, men jag var mest rädd. 
 
Vad jag inte visste då var att jag skulle hamna i en så fin klass. Att allt skulle gå så bra och veckorna skulle rulla på. Tiden går fort när man har roligt och jag omges av så fina människor att tråkigheter inte blir ett alternativ. Att nästan ett helt år har gått är näst intill ofattbart och snart går jag ut mitt första år på gymnasiet. Vad jag kan medge är att jag oroade mig helt i onödan. 
 
Sammanfattningsvis så har det gångna året varit dramatisk, omskakande, oförutsägbart, spännande, lärorikt, konstigt och helt underbart. Människor jag växer ifrån och människor jag kommit allt närmre, få saker att ångra, men många minnen för livet. Det finns så mycket att säga, men inte nog med tid. Istället säger jag att det där är ett avslutat kapitel. Nu ser jag fram emot att skriva nästa. Jag ska skriva det med omsorg och det ska finnas kärlek i varenda mening. Med det kommer nya möjligheter och jag har med tiden chans att påverka vad som kommer att skrivas ned. Men när det väl ligger där, svart på vitt, går det ej att suddas ut. Ibland kan det vara ojämnheterna som i slutet binder ihop berättelsen, men du kommer aldrig att skriva en berättelse där du inte stannar upp och vill göra lite omfördelning i styckena eller rätta till det där lilla stavfelet. Jag har avgett ett löfte, till mig själv. Avslöjandet får du endast om du läser mellan raderna, för detta är inte något som kommer att skrivas ut i klartext. Men så vitt jag vet, så skrivs min historia fortfarande. 
 

Pentryt

 
Okej, superdupersnabbt inlägg nu. Tänkte bara uppdatera och säga att jag inte avled under milen, utan jag är fortfarande vid liv. Om tjugo minuter ska vi vara i stan, så jag skriver sen då jag får tid! 

Yollibox

 
Testade Yollibox idag. Vet inte vilken smak som är godast, men jordgubb fick helt klart godkänt. Smakade verkligen som frusen yoghurt, något som fick mig att tveka lite på chokladsmaken. Yoghurt med smak av choklad? Nja, men egentligen så finns det ju bara ett sätt att ta reda på om det är gott eller inte. Att smaka. All ära går dock till frozen yoghurt i Gallerian i Stockholm, helt enkelt oslagbar. Nog om det. Om 12 timmar befinner jag mig i Porsön där starten för gymnasieutmaningen, milen, går. Om 24 timmar är jag inne på min sjuttonde födelsedag och om en timma sover jag förhoppningsvis. Godnatt. 

Sol vind och vatten

 
 
 
 
 
 
 
Ännu en dag med detta fina väder. Sommaren är ju i princip här. I love it. Just nu har jag egentligen inte så mycket tid till datorn. Jobbar på för fullt i köket och bakar, dricker vatten, laddar batterier. Ja, förberedelserna är i full rulle! 

Godnatt

 
Vill bara slippa allt. Det är precis vad jag ska göra i dryga sju timmar. Drömma. Sen vaknar jag upp och allt återgår till det normala igen. Till de vardagliga rutinerna och till alla tankar som kretsar runt omkring. Vill vakna upp och känna att allt jag gör är tillräckligt, men vissa dagar känns det bara som att inget stämmer. Idag stämde väl lite mer än hälften. Skulle sovit tills dess att sommaren är här om detta vore möjligt, men imorgon står jag inför nya uppdrag. En svenskaredovisning som jag skulle ha tränat på, men som inte blev av. Jag orkar helt enkelt inte. Inte alls. Dröm sött.

2c

Allt har sitt slut. Ännu en kurs i matte avklarad. Endast två, eventuellt tre, kvar innan jag tar studenten. Allt går fort nu. Om mindre än två veckor så har jag sommarlov och innan dess är det bara kursprov i kemi som hindrar mig från att koppla bort all hjärnkapacitet. Denna gång måste jag börja plugga i tid, annars kommer det aldrig att gå.
 
Hur som helst så sitter jag just nu och äter. Senare ikväll, närmare bestämt klockan halv nio är det träning och innan dess ska jag hinna med min dagliga rutin. Göra ingenting.
 
 
På tal om kemi så ser man det periodiska systemet i bakgrunden. Annars en helt irrelevant bild. Söta Amandor i alla fall.
 

Matematik

 
 
 
På detta sätt kommer min kväll att spenderas. En dejt med matteboken, där jag klär mig som ett levande frågetecken och äter cornflakeskakor. Vad jag egentligen borde göra är att förlita mig på den kunskap jag redan har. Det är inte så att jag kommer ha användning av något jag inte förens idag har kunnat lära mig. Det blir ändå alltid likadant. Sista kvällen sitter jag och pluggar. Önskar de som har nationellt prov i matte imorgon lycka till och nu ska jag vara lite effektiv i mitt pluggande. Jag lär väl se hur det slutar. 

Klockren


Saker jag uppskattar

 
Att vakna på en skoldag, titta på väckarklockan och se att den bara är fyra. Det betyder att jag kan fortsätta sova några timmar till - dagen är räddad. 
 
 
 
Mina vänner. Mina helt fantastiska, underbara, supergulliga vänner. Ni som förgyller min vardag och får mig att skratta även de dagar då jag inte alls känner för det. Även min familj. Ni som bidragit till att jag blivit den jag är idag och det är jag evigt tacksam för. Jag är så otroligt lyckligt lottad som får ha er i mitt liv. Jag känner mig trygg, något som jag personligen tycker är väldigt avgörande för välmåendet. Detta gäller alla mina vänner och ni vet vilka ni är. Tusentals kramar ger jag er, hela bunten ♥
 
 
Sommar. Hyn blir brunare, håret blir blekare och bekymren blir färre. Ledighet. Sommaren är något helt speciellt och vad nu detta än må vara, så älskar jag det. Vad finns det att inte älska, förutom alla flygande varelser som har som mål att äta upp mig? Inget, som jag för stunden kan komma på i alla fall. Det är utan tvekan den årstid jag behagar mest. Snart bara två veckor kvar till sommarlov och detta ska bli den bästa sommaren i mitt liv. Än så länge.
 
Ärlighet. Något av det som stör mig mest är människor som ljuger. Visst, en vit lögn säger man kan underlätta vissa situationer, men låt det inte gå till en överdrift. Även människor som sprider rykten om andra, som de inte ens till hundra procent vet är sanna. Det är inte människorna som ingår i ryktena, utan det är ni själva som blir drabbade. Att anses som opålitlig. Tänk efter lite innan ni tar dessa beslut. Inte för min, inte för din, utan för allas skull. Mår man själv bättre av att se andra må dåligt? Förmodligen inte. Det är inte ens värt det.
 
Sanningen kan svida, men ärlighet varar alltid längst. 

Pitepower

En timme efter det att träningen hade slutat så stod jag och Emma fortfarande kvar utanför och pratade. Vi tog igen på sånt som man annars inte har tid att prata om mellan alla träningar och matcher och det kändes så bra att än en gång få rensa systemet lite. Och då menar jag inte att jag gick på toaletten. En hyllning ville du ha och en hyllning ska du få. Du är så otroligt klok, snäll, rolig, pålitlig, ambitiös och du vill alla väl. Okej, kanske inte riktigt alla, men då ska det finnas en anledning till det. Aningen oförutsägbar har jag också fått lära mig. Hur som helst så efter alla dessa år på basketplanen tillsammans känner jag att jag fått ut mer än bara spelsystem och teknik. Jag har fått mig en god vän. Pitepower all the way, that iswhat we say.
 
Synd att jag inte har kvar bilder från min andra mobil. Den hemska bilden jag tog när vi var på LF-campen. Kommer så väl ihåg.

Saker jag stör mig på

 

1. Att vakna på en skoldag tre minuter innan väckarklockan ska ringa. Då man bara vill men inte kan somna om och det förstör större delen av dagen.

2. Människor som tror att de har det bättre än alla andra och gör allt de levandes kan för att bevisa det. Lycka är alltså att få människor i din närhet att känna sig avundsjuka?! Faktum är att jag inte bryr mig ett dugg om det "drömliv" du lever och det är bara ett patetiskt och osäkert uppförande.

3. Människor som inte kan ta konsekvenser av deras handlingar och tar den enklaste vägen ut och låtsas som att inget/ingen längre existerar. Fegt och ett bevis på svaghet. Vänligen sluta bete er som om ni vore tre år och leka kurragömma med era känslor. Väx upp.

4. Mitt sätt att överanalysera saker. Snälla tankar, slå er till ro.

5. Prestationskrav. Då människor förväntar sig mer av dig än vad du själv känner att du är kapabel till att prestera. Det kan anses som motiverande vid vissa tillfällen. Man vill dock inte känna att man sviker någon, än mindre sig själv, men vissa gånger går det bara inte att vara på topp.

5 saker som jag för tillfället kom på att störa mig på. Dessa är personliga, sedan finns det så klart även saker i samhället.


Söndag

 
 
Generellt sett så är min inställning till söndagar rätt så kass. Jag spenderar min lediga tid i ångest till att måndag och skola kommer nästa dag. Till skillnad från andra söndagar, så har denna söndag faktiskt inte varit så dum och rätt så händelserik. Solat och köpt glass, lärt mig cup song (kan dock inte sjunga till, men det är nog bäst för alla), ätit grillat hos mormor och morfar och nu har även Sverige vunnit VM-guld. Grattis till oss! Hunnit kika igenom lite matte också, men såg det inte som någon prioritering nu då vädret varit kalas. Nu börjar dock ångesten inför morgondagen komma smygandes, så ska försöka somna innan dess att den hunnit hela vägen fram. 
 
PS. Ber en bön till vädergudarna från en hårt arbetande och studerande elev att inte bjuda på samma underbara väder imorgon. Tack på förhand.

Grattis Danmark!

 
Och det blev nordiskt. Och jag överlevde i jeans. Höjdpunkter måste ha varit promenaden till och från Willys, Loreen, Lena från Tyskland och plastpåsen på Amandas rygg. Ni anar inte vilken underhållning det var. Nu ska jag snart sova för att orka med den psykiskt krävande, matteräknande dagen imorgon. 
 
 

ESC

Då var det dags igen, Eurovision Song Contest. Förra året var det på min födelsedag, i år är det helgen innan.  Tänkte bara ifall att du vill veta. Ska se det tillsammans med Amanda och Mathilda, men frågan är bara om vi kommer orka se allt. Med det här fina vädret. Danmark och Norge är favorittippade, så vem vet? Kanske blir nordisk seger även detta år. Väldigt ointressant inlägg, men just nu är det bara en sak som är i mina tankar. Kommer jag dö om jag har jeans, eller ska jag satsa på shorts? Ännu ett i-landsproblem som dykt upp i min vardag.
 
 

Skillnad

 
 
 
Det tog ett tag innan solen ville träda fram ordentligt, men när den väl gjorde det så var det utan nåd. Fick näst intill pressa mig själv till att ligga kvar, så varmt blev det. Sedan så är jag en sådan person som är väldigt otålig vad gäller solning. Jag vill se resultat på en gång. Helst utan att ens behöva anstränga mig och sitta ute i solen, även om det vid tillfällen kan vara underbart härligt. Fick mig i alla fall någon liten linje och rosiga kinder, sånt där som man eftersträvar. Känner mig dock fortfarande för blek. Vill vara brun. Nåväl, det kommer när det kommer. Nu ska jag fortsätta njuta av dagen och vandra omkring i mina blommiga shorts och känna mig somrig, jag blir så glad av all sommarkänsla!

Oh thank heaven

 
Det är vad jag skulle vilja säga om dagen i sin helhet. Det var bara denna goda från 7eleven som satte pricken över i:et. Det var det jag gått och suktat efter i princip hela dagen, så det var precis vad jag behövde. Och i sällskap med mina fina vänner. Hade inte kunnat avsluta denna försommardag på ett bättre sätt. Kommer somna med ett leende på läpparna och tummen i kläm i hopp om att vi får sol och värme även imorgon. Det hade ju verkligen varit något.  

Gratis är gott

 
 
Vädret idag är helt underbart om du inte redan lagt märke till det. Det känns nu som att sommaren inte är långt borta. Jag ber verkligen att vädret håller i sig till imorgon, för i sånna fall ska jag sola. Sola tills jag faller ur solstolen. Kände idag på idrotten att lite färg på benen inte skulle skada, då det nästan var pinsamt att gå ut i shorts. Nu ska jag snart ta på mig shortsen igen och kila iväg till träningen, därefter bär det av mot Piteå!
 
 

En månad

 
Under en månads tid har jag suttit fast i en berg- och dalbana, även kallat mitt liv, med en konstant känsla av obehag djupt ner i magen. En känsla av att känna sig otillräcklig, men det är något jag vänjer mig vid. Jag lättas upp av alla fina stunder och jag ska inte låta något tynga ner mig på samma sätt igen. Jag vill kunna tro att jag fortfarande är den glada person som jag alltid varit. Jag vill kunna tro att inget har förändrats och allt kommer bli precis som förr. Kommer jag någonsin förstå? Kommer det någonsin bli lätt att se dig igen? Kommer vi någonsin kunna skratta tillsammans en sista gång? Kommer allt någonsin ta ett slut? Hoppet är min sista utväg och resten kan bara tiden utvisa. Kalla mig patetisk för att jag skriver texter som dessa, men förstå först hur jag känt mig. Jag kräver ingen medömkan, vad jag kräver är att jag får skriva det jag känner för att skriva.
 
Jag kan omöjligt se om jag vuxit som person den senaste månaden. Så fort jag tar ett ögonkast tillbaka känner jag hur jag blir svagare igen. Det må låta som en klyscha, men jag tror faktiskt att allt som hänt bara gjort mig starkare som person och att jag till viss del har mognat. Jag blickar framåt och jag SKA fortsätta vara den glada person jag alltid varit. Tiden ska inte rinna iväg framför mina ögon, utan jag ska komma ifatt och jag ska göra något bra av den. ☺

Sovmorgon

Idag börjar jag 12.35, så denna morgon har jag kunnat sova ut helt + tagit det lugnt. Börjar med nationellt prov i spanska, hörförståelse, efter det fysik och sedan slutar jag. Om jag räknat rätt så är det fjorton skoldagar kvar exklusive ormbergsmilen. Det är ju helt galet. Vi har snart sommarlov!!
 

Tänk på saken


Komfort

 
 
Bytte jeans och converse mot mjukisshorts och tofflor, ett mycket mer bekvämt alternativ att strosa runt här hemma i och helt klart det bästa bytet idag. Förmodligen det enda också. Ikväll bjöds det även på den första ESC semin på TV och inte bara Family guy eller Scrubs som alla andra dagar, tackar Gud för det. Så jag har kollat på Eurovision som alldeles nyss slutade. Nu ska jag smörja in mina väldigt torra ben innan jag lägger mig för att sova. Godnatt!

Tomrum

 
Har du någon gång känt hur hjärtat slitits ur bröstkorgen? Allt går från bländande perfekt till inget under marginalen av en sekund? Hur alla runt omkring dig fortsätter, men du står still, kan inte fortsätta och gå vidare? Du sitter fast och det som en gång var ditt far bara längre och längre från räckhåll?

Med hjälp utav vänner och familj finner ni bitarna och sätter ihop det till något som till synes liknar det  hjärta du hade och det börjar fyllas med kärlek. Men hur mycket ni än försöker, så är det en bit som saknas. För evigt har det satt spår och nu är där bara tomrum. Tomrum av en förlorad familjemedlem, ett djur eller att du tappat någon som du verkligen gillat. Eller älskat. Det finns plats för minnen som du förr eller senare lär dig att hantera. Hjärtat stärks med tiden av all kärlek du känner från din omgivning. Dina läppar får snart tillbaka det underbara leendet och du börjar hitta tillbaka till dig själv. Men då och då kommer du tillbaka till detta tomrum. Platsen i ditt liv och i ditt hjärta som någon fick, för att sedan dra sig ur.

Det kommer att komma och gå personer i ditt liv under hela din livstid. Människor du älskar och sånna som inte alls faller dig in. Ibland är det de som vi älskar och förespråkar mest som måste lämna oss tidigast. Det är så livet är, hårt och kanske inte alltid så rättvist. Hos dig och i ditt hjärta finns de alltid kvar. För de som en gång förtjänat det, kommer alltid att ha en speciell plats i ditt hjärta.

Egentligen så vet jag inte hur det är för dig, utan det är så jag känner.

 

Här är bra men hemma bäst

 
Åter tillbaka i mitt lilla kryp-in. Jag kan inte förstå att jag bott här under snart två terminer, inte alls faktiskt. Allt har gått så fort. Skola, träningar, plugg, mat, allt har bara rullat på och snart är jag hemma i Piteå igen för sommaren. Även fast det kan vara skönt att slippa alla ljud runt omkring och att bara vara för sig själv, så är det alltid en trygghet i sig att komma hem till familjen. 

Snabbvisit

 
Det blev bara en snabb tripp till Luleå den här gången. Okej, jag ska faktiskt tillbaka imorgon igen, men mamma skulle likaså hem och glömsk som jag är så glömde jag min skolväska inklusive datorn hemma igår och följde då med för att kunna plocka med dessa. Annars så är en måndag alltid en måndag, mer än så behöver jag inte få sagt. Feels good to be back in Pitetown though. Måste öva lite engelska inför nationella imorgon. Peace out.

I'll let you see the parts of me that aren't all that pretty

 
 
 
Min förföriska blick kan nog ingen motstå..
 
Jag varnade dig. Vad gör jag ens..? Har väldigt roligt som du kan se, sådär roligt man bara kan ha på en söndag. Eller? Känner mig faktiskt rätt glad idag, det måste nog vara vädret. Lite halvt barnslig känner jag mig också, men det är så det kan bli ibland när man inte har ork att tänka. Kände dessutom att jag kanske varit lite väl seriös här, så pass att det passade bra att visa en annan sida. Man vill ju inte ha någon dålig stämning liksom. 

Äntligen

Lite sommarvärme

Bäst

Kom precis hem från en kväll med mina fabulösa vänner Amanda, Elin och Mathilda (ni äger). Vi startade hos Amanda, drog vidare till Hemmakväll för inhandlande av lite gott och sedan hamnade vi hos Elin. Vi har sjungit singstar som kungar, spelat en omgång buzz, ätit mycket, pratat och gjort en väldigt gullig lista över saker vi ska göra sommaren 2013. Just nu känner jag mig pigg och funderar hur jag ska gå till väga för att kunna somna så fort som möjligt. Slår väl säkert på någon film man redan sett femhundra gånger, det brukar fungera. 
 
 
 
 
 
Inte för att skryta men.. Det var faktiskt jag som sjöng, sorry Lunkan. 

Regn

 
Snart ska jag börja bege mig mot Amanda. Frågan är bara huruvida vi ska ta oss dit, då vår första idé var att cykla, något som mest troligt regnet hindrar oss från. Eller i och för sig.. Vi är ju inte gjorda av socker. Vad vi kommer att göra ikväll är än så länge oklart, men något roligt ska vi allt hitta på. Bäst att jag börjar göra mig redo för avfärd då. I regnet. Man måste ju bara älska våren!

Sjukt

 
Så kände jag igår efter att jag fått veta något som gör mig så otroligt förbannad. Att en människa överhuvudtaget kan behandla en medmänniska på ett sådant bedrövligt sätt. Patetiskt är bara förnamnet. Bisarrt hur någon kan leka med någon annans känslor. Bisarrt hur egoistisk man kan vara. Bisarrt hur man kan leva vidare med sig själv, att man ens kan vara så känslokall. Det enda man kan göra är att fundera och försöka förstå sig på hur vissa personer tänker. Om dessa ens tänker, för man börjar ju undra. Bevisa att man är mognare och stå stark kvar. ♥
 
Jag menar såklart nu inte att alla killar beter sig som idioter och inte heller att alla tjejer vet bättre, för så är det verkligen inte!! Läget kan vara precis tvärtom. Vi alla gör fel ibland, även jag. 

All natural and "ugly"

 
Jag har från barnsben fått lära mig att det är insidan som räknas. Trots detta så var den första mascaran något som jag som barn verkligen längtade efter. Bara det var ett stort steg och efteråt kände man sig så vuxen. Jag kände mig fin. Nu när jag är äldre är det något som ingår i min vardag. Vakna tio minuter tidigare för att hinna lägga lite mascara på ögonfransarna. Inte för att jag känner behov för det, jag kan vara utan, men för att jag känner mig finare. Ibland kan jag till och med tycka att det är roligt att sminka mig och gör det av den anledningen. Självförtroendet ökar lite och man kan vara någon man egentligen inte vågar. Det kan bli som en mask. Ingen ser längre om man är osäker. Det finns så mycket man kan dölja med smink.

Varför är det egentligen vi använder smink? Skönhetsidealen som cirkulerar runt omkring oss eller är vi bara inte nöjda med oss själva? För att väcka intresse hos en potentiell framtida partner eller är det bara så att vi blir säkrare? För att det är roligt?

Jag tycker att det är en självklarhet att man ska kunna känna sig säker i sig själv, men för att det ska fungera måste man omge sig med människor man känner sig trygg med. En nedlåtande kommentar från någon kan tära så otroligt mycket på självförtroendet, även fast det är något personen inte menar så får det en ändå att tänka. När jag var tillsammans med mitt ex så sa en av hans vänner, min med, till mig: "Nu måste jag få vara ärlig. Bara för att du har kille nu så kan du inte sluta fixa dig". Där stod jag, osminkad, och visste inte alls hur jag skulle bemöta detta. Som om jag vore så avtändande osminkad och ingen skulle tycka om mig om jag inte hade rätt kläder och rätt smink. Jag vet inte hur han hade menat att det skulle låta, men det satte sig i minnet på mig även fast jag inte tog det så jätteseriöst. På det sättet är jag glad över att det var mig han sa det till och inte någon annan som hade tagit det hårt.

Men vad jag säger är bara. Take me as I am or don't take me at all. Jag ser ut som jag gör och om du inte gillar det så är det bara att titta bort. Jag kommer inte täcka för eller ändra något med mitt utseende för att göra dig nöjd. Bara mig själv.


Fredag

 
 
 
Om man endast skulle ta hänsyn till de antalet dagar vi varit lediga, så skulle det ha varit söndag idag. Än så länge är det bara fredag och vi har hela helgen framför oss. Mina planer är väl ungefär att fortsätta på samma plan som jag gjort hittills, bara ta det lugnt, vänta bort förkylningen och invänta den kommande skolstressen.  Eller imorgon skulle vi hitta på något, jag och mina brudar, så enligt förutsättningarna kommer detta att bli en supermysig helg. 

Bert- Den siste oskulden

  
Det var en Bellman, en tysk och en Bert som skulle slå vad om vem som hade det sämst, varpå tysken sa: Bert har det sämst, så Bert vann.
Ursäkta för kvällshumorn, men varför ser man egentligen inte på lättsamma och barnsligt roliga filmer mer ofta? Nostalgiskt och min sanna humor. Underbart.

Cupcakes

Har inte bakat på ett bra tag, utan har låtit det ansvaret glida över till pappa lite grann. Idag så var det kvinnorna i huset som åter tog plats i köket och det resulterade i cupcakes. Jag har aldrig tidigare provat på att göra det, men det var faktiskt enklare än vad jag trodde. Dessutom väldigt, väldigt gott. Nu ska jag inte göra  någonting alls, mättnaden har totalt tagit över min kropp.
 

 
 
 

7 om mig

I brist på annat så tänkte jag att jag kunde dela med mig lite om mig själv. Bara för att.
 
♥ Jag har svårt att öppna upp mig för nya människor, är ganska blyg. Om du lär känna mig och jag känner mig trygg i ditt sällskap, så kommer du att få se en helt annan person än från ditt första intryck. Jag kan vara väldigt "random", något som mina närmsta vänner vet mycket väl vad jag pratar om.
 
♥ Jag är nog för det mesta glad. Det är i alla fall så jag ser mig. Jag vet inte hur andra människor tycker, men det är fritt fram för dig att få din egen uppfattning så länge jag har en chans att påverka den.☺
 
♥ Mitt minne är väl ganska extremt. Åtminstonde vad gäller helt onödiga detaljer och fakta om personer och saker, vilket leder till att jag kan veta tusen saker om en människa medan denna inte ens vet mitt namn. Väldigt pinsamt vid vissa tillfällen kan jag tycka. MItt närminne däremot.. Helt uselt.
 
♥ Sist jag var hos en frisör var väl i sexan/sjuan. Jag tror att jag är för feg. Jag vill ha all kontroll och detsamma gäller mina ögonbryn, något bara jag får röra. Innan dess har jag alltid haft kort eller halvlångt hår, lite längre än nedanför axlarna om inte kortare. Hör och häpna.
 
♥ Jag har inte heller haft min naturliga hårfärg på så pass lång tid så att jag inte kommer ihåg hur den ser ut, men om jag skulle chansa så är det något precis samma som jag har nu. Färgade håret väldigt ofta förut och har haft allt från riktigt mörkt med skiftningar i rött, till nästan blont.
 
♥ Mina favoritlåtar är de som jag associerar med en speciell händelse eller tid i mitt liv och dessa kan jag lyssna på tusen gånger om. För att vara ärlig så behöver de inte ens vara speciellt bra, bara de betyder något. Gubben i lådan och Fallskärm är två av dessa låtar. 
 
♥ Sedan finns det lite övrig fakta. Jag har oftast en strumpa ut och in, är livrädd för (nästan) allt som flyger och jag är oordningsam. Har aldrig druckit alkohol, rökt eller snusat och har inga planer att göra det innan jag fyller 18. Finner ingen som helst anledning till att göra det, utan ser det bara som väldigt onödigt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vardagslyx

Lyx att få träffa min pingla Mathilda i mitten av veckan, då det vanligtvis dröjer minst en vecka innan vi ses. Vi har egentligen inget behov att hitta på en massa saker utan vi är otroligt lättroade i varandras närvaro, men dagen till ära så bestämde vi att lyxa till det med lyxshake. Lyxigt. Nu är det bäst att jag avslutar detta inlägg innan jag skriver "lyx" allt för många gånger.. Hade en trevlig kväll rakt igenom, men nu väntar sängen. Godnatt.
 
 
 

Piteå

Jag gillar denna stad, det finns så mycket att komma hem till. "Det är hit man kommer när man kommer hem". Fast i skrivande stund så drömmer jag mig faktiskt iväg till varmare breddgrader. Vill bli brun och bara kunna njuta av sol och bad, inga bekymmer. Hakuna matata. Nog om det. Nu sitter jag hemma i Piteå efter en väldigt bra skoldag. Tacobuffé till lunch och ett underbart provresultat, vilket leder till att jag startar denna långhelg med humöret på topp! 
 
 

Host

Var inte enkelt att sova bort förkylningen med en störande hosta som ville hålla mig vaken, så idag får jag nöja mig med att sitta på sidan av dagens morgonträning. Bara en skoldag kvar och sen är det långhelg. Det går nog fint, även om jag vid tillfällen känner mig som en levande död som vandrar omkring i skolkorridorerna. Längtar bara tills dess att dagen är över och vi får heeelg.






Dubbelmoral

Om man bara kunde se konsekvenserna innan man utförde sina handlingar. Fått en tankeställare sådana dagar då man inte vad som är rätt eller fel, varken ut eller in, och man egentligen inte är sig själv. Sitter och tycker lite synd om mig själv, även fast jag vet att det var jag som gjorde fel, i hopp om att mina käraste vänner Ben & Jerry ska hjälpa mig att dämpa min ångest. Det finns hur som helst inget jag kan få ogjort och nu blickar jag framåt. Bara ett fåtal veckor till sommarlov. Det faktumet får mig att känna så stor lättnad och lycka, det gäller bara att behålla fokus nu när det gäller. Efter dessa kommande veckor kan jag med gott samvete säga att vi är välförtjänta ledigheten. Nu- Sova bort min förkylning och ladda upp inför långhelg!
 
Såhär mycket har jag inte gottat mig, det är bilden som är gammal..

Jag

Innan jag går längre tänker jag informera dig om vad du kommer att få läsa här.
Jag ska vara en sann inspirationskälla för de som väljer att ta samma väg i livet som jag.. Eller så är det bara så att jag bor ensam och detta kan vara ett bra sätt för mig att skriva av mig mina tankar om saker och ting. Tolka det som du vill, men om du inte vill ta del av mina personliga tankar och mitt ointressanta liv, med några få inslag av banbrytande händelser, så föreslår jag att du klickar vidare. Om du mot förmodan tyckte att det lät okej, så får du gärna kika in igen. Och igen. Jag lovar att göra mitt bästa!
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.