Fredagsmys

En lätt match för Northland, som jag förstått det. Satt fast i kiosken mestadels av tiden, så hann bara se några få minuter. Nu är jag nedbäddad i soffan, jag och min lilla godispåse, som gör att jag inte alls tycker att det känns speciellt surt att sitta här i lägenheten en fredagkväll. Det är faktiskt rätt så mysigt. En bra film, en mysig filt, lite gotta och bästa sällskapet (mig själv). Ja, det är nog precis vad jag behöver. Hoppas ni får en bra helg, nu ska jag mysa vidare. 

Northland

Om cirka en halvtimme så är jag och fikat på väg mot Luleå Energi Arena där Northland har premiärmatch mot Visby och vi står som sagt för fikaförsäljningen. Let's go Northland!

Så jag arbetar

 

Snö i september?!

Det snöade i maj. Ska det börja om redan i september? Enligt Lydia så snöade det i Piteå imorse när hon skulle till bussen. Kände hur en del av mig förstördes inombords. Om jag skulle vakna imorgon och det snöar, då går jag i ide. 
 
Kort skoldag idag, vilket var skönt. När jag kom hem så la jag mig i sängen under täcket iklädd tjocktröja och mjukisbyxor. Somnade lite och låg kvar där ett bra tag. Sedan efter det så har jag klippt ihop ett litet bildspel från Björkliden och nu vet jag inte vad jag ska göra fram till klockan sju då det är träning. Kanske läser jag några sidor extra i engelskaboken, bara för att jag faktiskt tycker att den är helt okej.

Glädje

Med det, säger jag godnatt.

Det löser sej

Med lite lovande ord från Timbuktu och ett sansat jag, kunde jag se att kakan inte alls var så hemsk som jag till en början tyckte. Ger det en chans och tar med fikat på fredag, säga vad de säga vill, men gott är det i alla fall. Som sagt, det löser sig. Vinden vände alltså igen, så nu är jag betydligt mycket gladare.
 
På tal om vindar. Det är ju helt sjukt vad kallt det har blivit bara den senaste veckan! Hösten är verkligen här nu och det går inte att förneka, även om jag innerligt önskar att det fortfarande vore sommar. Jag antar att jag får lov att bita ihop även det här året, något som jag tror kommer att gå bra med tanke på hur mycket roligt jag har att se fram emot till sommaren. Medan jag väntar har jag ju alltid sommarbilder, här med ett leende till och med.
Nu har jag noll motivation till att plugga, men ska nog ändå läsa en liten snutt i engelskaboken. Idag fick vi historiaprovet flyttat två veckor framåt och matten flyttad imorgon så jag slutar redan 11.10. Blev nog en bra dag trots allt.
 
 
 

Riktigt falsk toscakaka

Idag har jag bakat. Men vill ni veta en sak? Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig och precis så var detta fall. Skulle spendera min lediga kväll till att baka inför fikaförsäljningen på Northland på fredag och därefter plugga. Baka har jag ju gjort förr, flera gånger. Jag är helt säker på att jag blandat ner bakpulvret direkt i smeten förr också. Just idag så blev det så att halva kakan är hög som ett hus medan den andra halvan är platt. Typ som en pannkaka. 
 
Så vad gör jag nu? Jo, jag har förmodligen inte tid till att plugga eftersom jag kanske måste baka något nytt. I sånna fall måste jag till affären och köpa ett nytt lass ingredienser. Eller så hoppas jag bara att pappa kan baka och ta med sig hit till Luleå på fredag. Nu kom jag på att jag glömde köpa skavsårsplåster också. Fram till denna stund har min dag varit jättebra, hade till och med lite medvind på väg hem från skolan, men sedan måste ju nått ha gått snett. Nu ska hoppas på det bästa och se hur allt ordnar sig. Det positiva är väl att nu får jag äta från kakan, det blir gott☺

Sov sött

Min tisdag har rullat på som nästan vilken tisdag som helst med skola och träning(smatch). Inget vidare intressant för er, så att säga. Imorgon ska jag gå skola, köpa skavsårsplåster, baka och plugga. Innan dess, ska jag sova. Godnatt mina sköna bönor. 

Piteå

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/senaste_nytt/tre-man-jagas-efter-misstankt-valdtakt-7869531-default.aspx?
 
Piteå. Den stad jag är född och uppvuxen i. Den stad där jag har min familj och mina vänner, där jag ska finna kärlek och trygghet. Där jag som barn sprang omkring i en lugn stadsmiljö där det mest problematiska och jobbiga var fylla på PDOL. Vad händer? Vart är vi på väg? Till en plats fylld av oro och skräck? En stad där man som 17åring inte vill sätta foten utanför huset efter skymning. Där misstankar växer så fort du ser en okänd person komma mötandes på gångvägen. Det är inte så vi vill ha det. Det är inte så det ska vara. Det är inte rätt. Inte någonstans. 
 
Att med våld utnyttja någon sexuellt är fel på alla plan. Det är helt jävla sjukt, rättare sagt. Jag kan för mitt liv inte förstå vad man skulle kunna finna för tillfredställelse i detta?! Fy och fan vilka idioter det finns. Jag vet att i en liten stad som Piteå, så blir uppståndelsen enorm. Det ska den vara, för jag tycker inte att folk som går runt på stan ska leva i ovisshet om detta. Men jag tänker även att i flera delar av världen är detta något som händer varje dag. Små flickor som blir bestulna sin oskuld och barn som blir olämpligt tagna på. Att det går så pass långt att människor faktiskt dör och andra har det som en del i det vardagliga livet, andra blir till och med gravida. Den vetskapen får mig bara att må illa och trots detta kan jag inte sätta mig in i en position som offer. Det måste vara fruktansvärt. Jag skickar alla tankar till utsatta, för verkligen ingen förtjänar det. Om jag kunde, så skulle jag göra allt för att sätta stopp. Tyvärr har jag varken makten eller pengarna. 
 
Stay strong♥
 
 

Träning

I lördags var det då lagdag. Vi samlades i klubblokalen och gick igenom lite saker, sedan for vi vidare till sensia där vi gick på ett Indoor walking-pass, svettades som en gris. Vi åt sedan på Waldorf och avslutade med bowling. Det var som väntat riktigt kul och så många härliga tjejer i laget. 
 
Igår lämnade jag och mamma Piteå rätt så tidigt och for mot arcus där BBD har hållit igång hela helgen för att titta på lite basket. Kändes konstigt att inte spela dock. Kommer ihåg när jag var mindre och spelade det, med Piteå, de där betonggolven.. Usch..
Nu sitter jag i alla fall här i soffan min och ska alldeles strax börja pallra mig iväg till träningen som håller på till 22 idag. Att somna gott lär då inte vara något problem.
 

Nutellatårta

Ikväll har jag varit hos Elin för lite (mycket) tårta och snack. Men nu är jag då så otroligt mätt, så jag kommer att somna som en stock. Imorgon är det lagdag i Luleå som står på schemat, ska nog bli riktigt trevligt. Känner inte att jag har så mycket mer att säga. Smart som jag är så lämnade jag datorn i Luleå, men mobilen går väl an för den här gången. Återkommer när jag har något att berätta. Godnatt!

English

Ikväll har jag tränat och efter det så har jag pluggat engelska, något som faktiskt gick helt ok. Medan jag cyklade hem från träningen kom tanken "tänk vad gott med bananpannkakor och hallon", ni vet den där enklare varianten med endast ägg och banan. Komplicerat, jamen visst. Tog ut hallonen från frysen, satte mig ner, insåg i efterhand att det kändes lite väl överambitiöst, så jag lät bli. Att jag ens kom på tanken..? Är faktiskt ganska lat vad gäller matlagning, när det blir varje dag ska det helst vara enkelt och gå snabbt. Ingen gourmetmiddag här inte. Så Nadjas Smokey Honey-kyckling med ost och bacon kan slänga sig i väggen! 
 

Ni måste se den

Så, om tanken slagit er någon gång att ni vill se The Conjuring, om än bara kanske, se den! Det var nog den bästa skräckfilmen jag sett och trots det så kommer jag ändå kunna somna utan problem helt ensam här på källarvåningen. Och det är väl precis vad jag tänker göra nu, så godnatt!

The Conjuring

Ikväll blir det bio och The Conjuring. Jag hoppas verkligen att den lever upp till förväntningarna, fast ska väl inte hoppas för mycket. Tiden nu innan ska jag använda till att mentalt förbereda mig på att bli skrämd, fast jag gillar den känslan, på något stört sätt. Ska hur som helst bli kul för JAG ÄLSKAR SKRÄCKFILMER! och mina vänner, såklart:)
 
 

Gamla minnen

Inget går upp mot lite throwback då och då. Minnas saker som man trodde man glömt, men som egentligen bara var undangömt. Vid vissa tillfällen blir jag dock osäker på om jag borde skratta eller gråta, men inser ganska snabbt att skratta är det enda alternativet. Skratta och känna "fy satan så tur att vi växer upp", 

Utbildning och Hollywoodfruar

Skoldagen idag gick segare än vanligt. Började dagen med coopertest och lite fys, och sedan dess har min hjärna varit körd. Gäspat hela dagen, ni vet sådär som det kan vara ibland. Efter skolan följde Josse hit och vi åt och så innan det var dags för statistikutbildning i tre timmar, något som inte underlättade mitt redan slutkörda huvud. Kom i alla fall hem i tid till Svenska Hollywoodfruar, som otroligt nog kan vända de jobbigaste dagarna till en skrattfest. På tal om skrattfest och så, så har jag lyckats få in bilder från min gamla kamera i datorn. Tror att jag dog skrattdöden där några gånger medan jag bläddrade igenom de väääldigt charmiga bilder som gömde sig där. Får väl se ifall några dyker upp här framöver.

ARTON BAST

  
Idag har denna lilla filur fyllt 18 år, hon är myndig!! Min lilla Elin börjar växa upp till att bli en självständig kvinna. I mina ögon lär hon dock alltid vara den spralliga, knasiga, senila, roliga, underbara vän (Ja, ni fattar.. Kan hålla på i dagar..) som finns med mig i vått och torrt. Du är som den syster jag aldrig hade och en stor jävla bit av mig. Mitt liv utan dig vore som en film utan musik, tråkigt och tyst. Nåväl, tänkte mest bara säga att du är riktigt, riktigt bra och jag skickar en gigantisk grattiskram. Nu tycker jag att vi på vårat förråd med minnen bruden, livet har bara börjat! Love u

Måndag



Kom hem från skolan för cirka en timme sedan efter lugnaste dagen. Två timmar kortare skoldag och endast en lektion på 55 minuter, resten av dagen hade vi exkursion vid Hertsö träsk. Klagar absolut inte. DRÖM. 

seg söndag

Idag är en sådan dag då allt bara känns allmänt segt och dagen känns överdrivet utdragen. Vaknade före nio nångång och har sedan dess inte gjort något alls i princip och det är väl även så resten av dagen kommer se ut. Slår säkert igång något avsnitt av New girl för att fördriva tiden, men någon större ansträngning än så lär det inte bli. En slapp söndag, med andra ord. 

Pappa Tommy 56 år

Idag har jag ätit. Punkt. Nej, men nu ikväll har jag varit hos Mathilda också. Nu ska jag sova, natti!
 
 
 
 

GRATTIS

Jag skulle kunna sitta här och skriva rad på rad om hur fantastisk bra du är och hur extremt lycklig jag är som har dig, men trots det så skulle ingen riktigt förstå hur det är jag verkligen känner. För hur mycket jag än försöker, så finns det inga ord som rättvist kan uttrycka den kärlek jag känner till dig. Jag älskar dig pappa♥
 

Lite förändring

Har försökt så gott det går att ändra i designen. Att klistra in kod- och stilmallar må väl vara enkelt, men där tar min kunskap slut. Så please, mobba mig inte för att jag inte har en blekaste aning om hur jag fixar till i menyn till höger, jag har gjort mitt bästa hehe. 
 

Tror jag är kär

 
Nu är jag hemma i Piteå igen, tog bussen från Luleå vid 11-tiden. Måste bara berätta om världens gulligaste sak som hände idag. Framför mig och Mathilda idag satt en flicka, inte alls speciellt gammal. Hon satt vänd mot oss nästan hela vägen, men hon sa inget, När bussen stannar i Piteå och vi ska kliva av, så vänder sig flickan om igen och tittar på mig. Jag ser mot henne och hon räcker fram en lapp och får till slut fram "Du ska få den här". Jag tackar så mycket och stiger av. När jag öppnar upp lappen och ser det här smälter hjärtat lite och jag vill bara rusa upp och krama om henne. Hur sött som helst, gjorde min dag.

Fredag den trettonde

Idag är det officiella otursdagen och otroligt nog så har jag inte haft någon otur, inte vad jag vet i alla fall. Det var väl bara en helt vanlig fredag, nästan till och med lite bättre än en vanlig fredag. Hade ingen engelska och for och åt på Waldorf. Nu sitter jag med mina bästa vänner i min lägenhet efter minikalas till Elin som fyller arton på måndag(!!!). Ska fortsätta umgås nu och smälta glassen. Blir sleepover med Mathilda och Elin innan vi dra hemåt mot Piteå igen. Måste ju fira min käre far som fyller år redan imorgon.
 
 
 
 
 

Shooting stars

Idag har jag tränat mina två första träningar på nästan en vecka. Kroppen kändes som förväntan, seg och segare, men det går snart över. Jag är mest bara glad att vara tillbaka☺
 
En sak som jag inte nämnt här är att i söndags fick jag besked om att jag blivit uttagen för att gå upp och spela division 1 med Stars säsongen 13/14. Det är verkligen hur kul som helst och det ska bli sjukt spännande, jag är taggad till tåspetsarna. Men till det roliga kommer även något tråkigt. I detta fallet är det att lämna Höken och alla underbara personer där, men ni kommer inte att slippa mig, så fort jag har tid ska jag stå där vid sidlinjen och heja. Ni äger girls♥
 
 
 
 
 
 

Mer sommar

 
Jag kan ju trots allt inte annat än att sakna den.
 

Så pass att Gordon Ramsay skulle le

 
Briljerade fram en pasta carbonara tidigare som smakade så bra så att jag nästan inte kunde tro att det var jag som gjort den. Fantastiskt. 
 
Sen hade jag den turen att jag fick sällskap till mitt Idol-tittande också. Nora och Lisa kom hit. Inhandlade något gott innan vi bänkade oss framför TVn, det var mys. Skulle tro att jag sätter igång ett avsnitt New girl innan jag bestämmer mig för sängen, bara för att det äger och för att jag verkligen känner för det. 
 
Sänder en tanke till de som förlorade någon anhörig vid det attentat som idag inträffade för tolv år sedan. Elfte september är ett datum som alltid kommer att väcka känslor, något som satt evigt spår på många håll i världen. En värld full av orättvisa.
 

masterchef

Kvällens planer ser ut som så att först ska jag slänga på mig mina mjukisshorts och favorittofflor, därefter ska jag sätta igång med matlagningen och sist slänga mig i soffan framför Idol. Visst låter det ganska så tilltalade? Det tycker då jag. 

Ingen anledning att inte le

 
Med tanke på att mitt största bekymmer just nu är att MAX i Piteå brunnit och det dagliga dilemmat är vad jag ska laga till middag eller vad jag ska ha för kläder, så kan jag påstå att jag har det väldigt bra. Just det faktum att jag har mat, jag har kläder och jag har familj och vänner som bryr sig om mig, det får mig att vilja visa all tacksamhet i världen. 
 

FÖRkyld

 
Dagarna passerar, likt en cyklande Catrin, i en hejdundrande fart. Det är i och för sig skönt med tanke på att en tredjedel av skolan innan nästkommande lov redan har gått. Can't wait. 
 
I söndags spelade jag min första match för i höst, det var riktigt kul. Därefter hade jag och mamma en liten mor-dotter-dag. Vi åt mest (de korta perioder jag hade smak) och tittade på lite serier. Det var väldigt mysigt och precis vad som behövdes. Så fick jag mig en micro också, det behövdes det med. Lyckades ju dra på mig en förkylning i samband med Björklidenresan som inte verkar vilja släppa, vilket suger för jag vill träna. Nåväl, sånt är livet antar jag.

Lulebo

 
 
Här ovan ser du två bilder från min nya lägenhet. Den är bra på nästan alla sätt. Bortsett från att det lätt blir tomt, så är den faktiskt helt perfekt. 
 
Tidigare idag var jag på stan med Mathilda. För tillfället sitter jag bara på mitt rum med min rinnande näsa och inväntar middagen. Kvällens planer är att träffa mina brudar, trion fast fyra, för första gången på två veckor. Det är inte lätt när jag smiter iväg till Luleå under veckorna, men det tar vi igen ikväll som de kacklande hönorna vi är.
 

Björkliden -13

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studieresa

 
Nu är jag åter hemma efter en tre-dagars-tripp ut till Björkliden med klassen samt alla andra naturklasser i tvåan. Det var riktigt roligt, speciellt den tiden vi inte spenderade vandrandes på fjället, för bortsett från den fina utsikten, så var det mest bara långt, blött, nästintill livsfarligt och svettigt. Våra nya klasskompisar verkar grymt härliga och det känns som att vi har kommit oss något steg närmre till att vara en enhetlig grupp. Mer om Björkliden kan jag berätta någon dag framöver. Vad jag behöver nu är bara halstabletter och en hel del sömn.
 

Dela gärna med dig

 
Nu är jag tillbaka här i Luleå igen och laddar upp inför en ny vecka. Jag har egentligen inte så mycket som jag vill säga, men en sak tänker jag på. En anledning till att jag inte bloggat är att jag har lagt ner tid på annat, men en annan är att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva och då tappar jag helt och hållet suget. Vad vill man som läsare här läsa? Tro mig, jag kan gott och väl babbla på och skriva rad på rad om allt ointressant som finns, men det känns inte så lockande. Vad jag vill är att få tips på vad jag kan skriva om, både så att jag själv inte tappar lusten och så att du som läsare inte tappar allt för mycket intresse. Så har du något önskemål, pleeeaaase help me!!
 

Min sommar.

Har väl några hundratals bilder, men dessa får duga.
 
Redan tiden innan våren hade börjat sätta sina första spår hade jag en halvklar bild om hur jag ville att min sommar skulle se ut. Innan jag hann tänka klart kom vändpunkten och även fast sommaren inte precis blev som jag i första hand hade tänkt, så kan jag inte med säkerhet säga att den inte blev bättre.För den har levererat, redan från första dagen och jag skulle ljuga om jag sa att den inte varit underbar. Vädret har inte varit något vidare, tyvärr, men det kommer inte som någon nyhet. Jag skrev i inlägget nedan att sommaren gick allt för fort. Det gjorde den, men nu när jag blickar tillbaka så har jag hunnit med mer än jag trodde. Tunisien, midsommar, jobb, psg, festivaler, Stockholm, alla fina stunder med mina vänner osv. Det är bara inte förän nu i efterhand som man uppskattar allt. You never know a good thing until it's gone. (Live like we're dying, Kris Allen. Asbra låt)
 
Nu har vi tagit steget in i september. Detta innebär att hösten är på intåg, om den nu inte redan är här. Därför vill jag passa på att tacka sommaren och alla delaktiga som hjälpt mig skapa alla dessa minnen. Ni är guld värda.